Het concept is eenvoudig

Op 25 en 26 juni 2016 vindt de 4de editie plaats van het evenement “à l’ostendaise - Kom Proeven” op het Zeeheldenplein.
De toegang is gratis. De gerechtjes en drank worden betaald met jetons.

Uren

  • zaterdag van 11.00 tot 21.00 uur
  • zondag van 11.00 tot 19.00 uur

Prijzen
Er worden ter plaatse jetons verkocht met een waarde van 2 EUR, deze kunnen aangekocht worden per set van 10 EUR.
Gerechten kosten 4 of 6 EUR per bordje. De prijzen staan in de folder en kunt u vinden aan elke stand.

Ostendaise-home
Ik ga ook!

Gerechten

Fish & Chips 'De Luxe'

Tom Vanhaecke - Le Bassin

Bisque van garnalen

Willy Mary - Ocean

Rogvleugel met aardappel en venkel

Luc Deklerck - Bistro Mathilda

Sushi van gemarineerde makreel

Gino Deckmyn - Bottarga

Zeetongfilet met een zuiderse salsa

Patrick Mukabucyana - Agua del Mar

Noordzeekrab met wakamé

Tom Vandenbroeck - Ostend Queen

Gebakken Zeebaars

Rudi De Coster - Fort Napoleon

gebakken schelvis met een courgette tapenade

Ives Michiels - Fortuna

Loempia van steenbolk

David Dewaele - Bentley’s

Zeeduivel met mungboontjes

Peter Moyaert - Mange Tout

Fris slaatje met gefrituurde kabeljauwreepjes

Chris Boucquez - Adelientje

quinoa met roggewangetjes

Sam Vancoppenolle - Jan’s Café

Gebakken pladijs

Joost Nollet - Lobster

Noordzeevissoep

Fawzi El Ouariachi - Arno’s

Mooie Meid "alla piastra"

Christophe Snauwaert - Toi, moi et la mer

Pladijsfilet Ostendaise

Danny Cousaert - Brasserie Leon Spilliaert

In kruidenkorst gefrituurde kabeljauw

James Desimpelaere - Café Botteltje

Ostênsche zaitoeng krulle

Dominique Bouttelisier - Bistro La Galleria

Garnaalkroket balletjes

Michèle Thielens - Le Chevalier

Pladijsfilet met taboulé

Kevin Ricciolini en Stefan Westerlinck - De Mosselbeurs

broodje goujonette

Gregor Grigorian - Histoires d’O

Dame Blanche/macaron of Panna Cotta

Olivier Willems - Chocolaterie Willems

Ille Flotante / Yvoire

Frederick Debusschere - Fijnbakkerij Debusschere

Zeewolf met jonge preistoemp

Jeremy Levecke - Au Roy Henry

Ovenbroodje met gebakken kabeljauw

Wim Van Maercke - Chez Freddy

Wrap met in huis gerookte schelvis "Haddock"

Dimitri Descamps - Faro

Gepaneerde rog

Nicolas Vermeire - De Yot

Espresso Martini

William Van Daele - VDAB

Blijf meteen slapen

Wanneer wil je op vakantie?

Randanimatie

Op zaterdag 25/06 komt Filip Claeys van restaurant De Jonkman en een van de oprichters van The North Sea Chefs tussen 15.00 en 17.00 uur een demo verzorgen.  Filip is gepassioneerd door vis en schaaldieren uit de Noordzee. Hij werkt voor de demo samen met Stijn Bauwens van restaurant De Kruidenmolen.

Michiel Rabaey geeft samen met Tom Vanhaecke van restaurant Le Bassin een demo op zondag 26/06 tussen 14.00 en 16.00 uur. Rabaey is leerkracht in Hotelschool Ter Duinen en maakt deel uit van het onderzoeksteam van The North Sea Chefs. Hij laat in zijn lessen graag onbekende vissen aan bod komen.

Een aantal Oostendse chefs zal ook een korte demo geven:
zaterdag 25/06:
14.00 uur: Sam Vancoppenolle van restaurant Jan's Café
17.00 uur: Jeremy Levecke van restaurant Au Roy Henry

zondag 26/06:
16.30 uur: Olivier Willems van Chocolaterie Willems

Daarnaast worden op beide dagen demonstraties garnaalpellen gegeven. Je krijgt niet alleen uitleg maar wie zin heeft, kan het zelf ook eens proberen!

Chefs

Wandeling

{stash:walk_media_alt}

Voor het project werd een digitale wandeling uitgewerkt.  De wandeling brengt u langs alle maritieme locaties in Oostende.  Op 25 en 26 juni kunt u de wandeling gratis doen met een gids.  

De wandeling vertrekt telkens om 11.00 en 15.00 uur op het Zeeheldenplein, de plaatsen zijn beperkt.  

Vissen op zee

zaterdag 25/06 - 07.00-17.00 uur - (aanmelden 06.15 uur)

zondag 26/06 - 07.00-17.00 uur - (aanmelden 06.15 uur)

Kies het ruime sop met een échte vissersboot voor een avontuurlijke dagtocht en keer huiswaarts met de vangst van je leven!  Aan boord helpt de bemanning je met de vistechnieken, het klaarmaken van de lijnen en het gutten van de vis. Ervaring is niet noodzakelijk.

 

Alle praktische informatie vind je op www.franlis.be.

 

Prijs:

Geniet van 5 EUR korting/pp bij telefonische boekingen met referentie “a l’Ostendaise”

Meer info of hulp bij je boeking? 059/70.62.94  - info@franlis.be, de plaatsen zijn beperkt.  

Franlis 2  093

Sfeerbeelden 2015

Zo geraak je er snel

Het Zeeheldenplein is bereikbaar op verschillende manieren:

  • Trein

    5 minuten wandelen langs de Visserskaai.

  • Auto

    Parkeer in één van de nabijgelegen parkings: Visserskaai, Kursaal 2, Montogommerykaai of Kursaal.

  • Tram

    Afstappen bij halte "Station" en langs de Visserskaai ben je op 5 minuten op het Zeeheldenplein.

toon in google maps

Stel je vraag

Oeps! Er ging iets fout, probeer later opnieuw.
Bedankt! We hebben alles goed ontvangen.