Het concept is eenvoudig

Op 24 en 25 juni 2017 vindt de 5de editie plaats van het evenement “à l’ostendaise - Kom Proeven” op het Zeeheldenplein.
De toegang is gratis.

Uren

  • zaterdag van 11.00 tot 21.00 uur
  • zondag van 11.00 tot 19.00 uur

Prijzen
Gerechten kosten 6 EUR per bordje. Je betaalt met een kaart die opgeladen kan worden aan de kassa. 

Het bedrag dat eventueel op de kaart blijft staan kan tot 7 juli 2017 teruggevorderd worden via www.visitoostende.be/cashback

Ostendaise 2017  - ekkow photography  (20 van 26)
Ik ga ook!

Gerechten

Fish Dog

Tom Vanhaecke - Le Bassin

Garnaalkroketten

Leo Deklerck - Ocean

Taco met makreel

Luc Deklerck - Bistro Mathilda

Sint-Jacobsnootjes

Gérald Piers - Bottarga

Gevulde tongscharfilet, mosseltjes en garnalen

Tom Van den Broeck - Agua del Mar

Rode poon

Rudi De Coster - Fort Napoleon

Gebakken vlaswijting, crumble, tapenade en venkeltartaar

Ives Michiels - Vingt-et-un

Javanais van zeepaling

David Dewaele - Bentley’s

Heek met saffraan bouillon

Peter Moyaert - Mange Tout

Brandade

Chris Boucquez - Adelientje

Bisque van Noordzeegarnalen

Biraj Dhakal - Arno’s

Inktvis Ceviche

Christophe Snauwaert - Toi, moi et la mer

Pladijsfilet Ostendaise

Danny Cousaert - Brasserie Leon Spilliaert

Bouillabaisse

Willy Mary - Le Chevalier

Quinoa met langoustines

Axel Goudesone - Histoires d’O

Dame Blanche, chocolade parfait of Passievrucht panna cotta

Olivier Willems - Chocolaterie Willems

Citroentaartje of Biscuit van hazelnoten

Frederick Debusschere - Fijnbakkerij Debusschere

Schar en krab

Jeremy Levecke - Brasserie Henry

Focaccia met steenbolk

Wim Van Maercke - Chez Freddy

Tongscharfilet met Thaise curry

Nicolas Vermeire - Faro

Huisgerookte makreel

Els Vanbiervliet - Belle de jour

Ravioli van Noordzeekrab

Ruben De Rop - Savarin

Risotto met garnalen en zeekraal

Ann Rommelaere - Galerie Beausite

Nage, griet en scheermes

Michiel Rabaey - North Sea Chefs

Gemarineerde steenbolk

Frédéric Lamquet - Brasserie Albert

Bavarois van wijting met gazpacho

Leerlingen van de hotelschool - Hotelschool Ensorinstituut Oostende

Gegrilde roodbaars

Vida Acquaro - Restaurant marina

Blijf meteen slapen

Wanneer wil je op vakantie?

Randanimatie

Dit jaar staan opnieuw een aantal demonstraties op het programma. Deze vinden plaats in de tent naast de bar.

David van Steenkiste studeerde af als kok aan de hotelschool Spermalie. Begin 2015 zei hij de keuken vaarwel om zich 100% bezig te houden met plukken en kweken van kruiden. Dagelijks trekt hij de natuur in om te plukken wat de natuur hem biedt. Daarnaast kweekt hij in zijn kruidentuin in Jabbeke een variatia aan speciale kruiden.

Hotelschool Ensorinstituut Oostende is dit jaar voor het eerst aanwezig op het evenement.  Enkele leerlingen maken onderleiding van leerkracht Jean Vanderstuyft bouillabaisse met Noordzeevis.

Michiel Rabaey is leerkracht in Hotelschool Ter Duinen en maakt deel uit van het onderzoeksteam van The North Sea Chefs.

Als doctor in de biologie, wetenschapper en gepassioneerde kok combineert Maxim Willems zijn kennis uit beide werelden.

 In 2015 werd Jurgen Nobels "Belgian Bartender of the Year" en was hij de snelse barman ter wereld (10 tot in de puntjes verzorgde cocktails in 10 minuten) tijdens het WK cocktails shaken.

Olivier Willems uit Oostende tovert een lekker dessert op tafel.

Willem Hiele is een jonge kok (°1981) die opgeleid werd aan hotelschool “Ter Duinen” in Koksijde. Hij was de "ontdekking van het jaar 2017" en scoorde bij Gault&Milau onmiddellijk 15/20.


programma:
zaterdag 24/06:

13.30 uur: David van Steenkiste: algen

15.30 uur: Hotelschool Ensorinstituut Oostende - Bouillabaisse van Noordzeevis

17.30 uur: Michiel Rabaey en Maxim Willems - van vin tot staart, zero waste

zondag 25/06:

11.30 uur: Michiel Rabaey - bouillon/soep/dashi

13.30 uur: Jurgen Nobels - cocktails

15.30 uur: Olivier Willems - dessert

17.30 uur: Willem Hiele - bisque cappuccino

Daarnaast worden op beide dagen demonstraties visfileren en garnaalpellen gegeven. Je krijgt niet alleen uitleg maar wie zin heeft, kan het zelf ook eens proberen.

Jurgen

Kom als VIP naar à l'ostendaise - Kom Proeven

Wil u ongedwongen culinair genieten op dit sfeervol evenement? Nodig uw medewerkers of klanten uit voor deze overheerlijke proeverij mét zicht op zee.

Vanaf 8 personen kunt u al een VIP arrangement boeken. Per tijdspanne zijn er slechts 12 tafels beschikbaar, snel zijn is dus de boodschap! Voor de prijs van 75 euro (excl. btw) per persoon krijgt u volgende aangeboden in rondgaande bediening:

- Aperitief met finger foods

- 5 visgerechtjes

- Dessert met koffie

- Wijnen & waters inbegrepen

 

U hebt de keuze om te reserveren in volgende tijdspannes:

Zaterdag: 11u - 13u | 13u - 15u | 17u - 19u | 19u - 21u

Zondag: 11u - 13u | 13u - 15u

Reserveren kan via deze link.

Toi, moi et la mer

Wandeling

{stash:walk_media_alt}

De Maritieme wandeling werd opgefrist. Het plan van de wandeling kan opgehaald worden bij Toerisme Oostende of je kunt het downloaden op www.visitoostende.be.

De wandeling brengt je langs alle maritieme locaties in Oostende. Op 24 en 25 juni kun je de wandeling gratis doen met een gids.  

De wandeling vertrekt telkens om 11.00 en 15.00 uur op het Zeeheldenplein, de plaatsen zijn beperkt. Indien je zeker wilt zijn van een plaats, reserveer je best via deze link

Vissen op zee

zaterdag 24/06 - 07.00-17.00 uur - (aanmelden 06.00 uur)

zondag 25/06 - 07.00-17.00 uur - (aanmelden 06.00 uur)

Kies het ruime sop met een échte vissersboot voor een avontuurlijke dagtocht en keer huiswaarts met de vangst van je leven!  Aan boord helpt de bemanning je met de vistechnieken, het klaarmaken van de lijnen en het gutten van de vis. Ervaring is niet noodzakelijk.

 

Alle praktische informatie vind je op www.franlis.be.

 

Prijs:

Geniet van 10 EUR korting/pp bij telefonische boekingen met referentie “a l’Ostendaise”

Meer info of hulp bij je boeking? 059 70 62 94  - info@franlis.be, de plaatsen zijn beperkt.  

Franlis 2  093

Sfeerbeelden 2016

Zo geraak je er snel

Het Zeeheldenplein is bereikbaar op verschillende manieren:

  • Trein

    5 minuten wandelen langs de Visserskaai.

  • Auto

    Parkeer in één van de nabijgelegen parkings: Visserskaai, Kursaal 2, Montogommerykaai of Kursaal. Meer info over parkeren in Oostende vind je op www.visitoostende.be.

  • Tram

    Afstappen bij halte "Station" en langs de Visserskaai ben je op 5 minuten op het Zeeheldenplein.

toon in google maps

Stel je vraag

Oeps! Er ging iets fout, probeer later opnieuw.
Bedankt! We hebben alles goed ontvangen.