Het concept is eenvoudig

Op 23 en 24 juni 2018 vindt de 6de editie plaats van het evenement “à l’ostendaise - Kom Proeven” op het Zeeheldenplein.
De toegang is gratis.

Uren

  • zaterdag van 11.00 tot 21.00 uur
  • zondag van 11.00 tot 19.00 uur

Prijzen
Gerechten kosten 6 EUR per bordje. Je betaalt met een kaart die opgeladen kan worden aan de kassa. 

Het bedrag dat eventueel op de kaart blijft staan kan na het evenement teruggevorderd worden via www.visitoostende.be/cashback

Ostendaise 2017  - ekkow photography  (20 van 26)
Ik ga ook!

Gerechten

Pomme de mer

Tom Vanhaecke - Le Bassin

Garnaalkroketten

Leo Deklerck - Ocean

Zeekat met citroenrisotto

Luc Deklerck - Bistro Mathilda

Wangetjes van zeewolf

Gérald Piers - Bottarga

Staartvis met jonge mini groenten

Rudi De Coster - Fort Napoleon

Waterzooi à l'Ostendaise

Ives Michiels - Vingt-et-un

Krokantje van Noordzeevis

David Dewaele - Bentley’s

Bouillabaisse met brandade van koolvis

Peter Moyaert - Mange Tout

Cocotte van Noordzeevis

Chris Boucquez - Adelientje

Kabeljauwkaakjes

Christophe Snauwaert - Toi, moi et la mer

Pladijsfilet Ostendaise

Danny Cousaert - Brasserie Leon Spilliaert

Bouillabaisse

Willy Mary - Le Chevalier

Garnaalkroket

Kevin Beirens - Histoires d’O

Dame Blanche of Boule de Mer

Olivier Willems - Chocolaterie Willems

Tarte tatin op moderne wijze of Chocoladebrownie

Frederick Debusschere - Fijnbakkerij Debusschere

Gebakken tongfilet

Jeremy Levecke - Brasserie Henry

Pieterman

Els Vanbiervliet - Belle de jour

Risotto met garnalen

Stefanie Snoeck - Galerie Beausite

Gebakken zeeduivel

Franky Boone - Brasserie Albert

Gerookte kippers

Leerlingen van de hotelschool - Hotelschool Ensorinstituut Oostende

Ravioli van Noordzeekrab

Vida Acquaro - Restaurant Marina

Noordzee visschelp

Michiel Rabaey - STORM

Blijf meteen slapen

Wanneer wil je op vakantie?

Randanimatie

Dit jaar staan opnieuw een aantal demonstraties op het programma. Deze vinden plaats in de tent naast de bar.

Dagny Ros Asmundsdottir is momenteel te zien in het pogramma "Toasted!" op Njam! Ze wijdt de kijker in in de gezonde en lekkere eetcultuur van haar geboorteland IJsland. Haar focus ligt op gezonde producten die zo natuurlijk mogelijk gebruikt worden.

Michiel Rabaey was leerkracht in Hotelschool Ter Duinen en maakt deel uit van het onderzoeksteam van The North Sea Chefs. Zijn nieuw restaurant STORM op de Hendrik Baelskaai opent in juli 2018.

David van Steenkiste studeerde af als kok aan de hotelschool Spermalie. Begin 2015 zei hij de keuken vaarwel om zich 100% bezig te houden met plukken en kweken van kruiden. Dagelijks trekt hij de natuur in om te plukken wat de natuur hem biedt. Daarnaast kweekt hij in zijn kruidentuin in Jabbeke een variatia aan speciale kruiden.

Donald Deschagt werkt vooral met biologisch geteelde groenten, streekproducten en Noordzeevis. Maar zijn grote passie is het gebruik van zeewieren die hij dagelijks zelf gaat plukken op de golfbrekers


programma:
zaterdag 23/06:

13.30 uur: Donald Deschagt - zeewieren

15.30 uur: Dagny Ros - visballetjes

17.30 uur: Michiel Rabaey

zondag 24/06:

15.30 uur: David van Steenkiste - eetbare bloemen en kruiden

17.30 uur: Donald Deschagt - zeewieren
 

Dsc 0394

Kom als VIP naar à l'ostendaise - Kom Proeven

Wilt u ongedwongen culinair genieten op dit sfeervol evenement? Nodig uw medewerkers of klanten uit voor deze overheerlijke proeverij mét zicht op zee.

Vanaf 8 personen kunt u al een VIP arrangement boeken. Per tijdspanne zijn er slechts 12 tafels beschikbaar, snel zijn is dus de boodschap! Voor de prijs van 75 euro (excl. btw) per persoon krijgt u volgende aangeboden in rondgaande bediening:

- Aperitief met finger foods

- 5 visgerechtjes

- Dessert met koffie

- Wijnen & waters inbegrepen

 

U hebt de keuze om te reserveren in volgende tijdspannes:

Zaterdag: 11.00-13.00 uur | 13.00-15.00 uur | 17.00-19.00 uur | 19.00-21.00 uur

Zondag: 11.00-13.00 uur | 13.00-15.00 uur

Reserveren kan via deze link.

Storm - ekkow photography -1

Maritieme Wandeling

{stash:walk_media_alt}

Oostende staat bol van de unieke evenementen voor jong en oud. De ontwikkeling van de stad gaat aan een razend tempo vooruit. Maar het maritieme karakter blijft fier en trots overeind. Stap mee langs de meest opmerkelijke plekjes van de visserijcultuur, het bruisende havenleven en het uniek vaarkundig erfgoed. Het maritieme karakter dat Oostende kneedt en vormt tot de stad aan zee.

De wandeling brengt je langs alle maritieme locaties in Oostende. Op 23 en 24 juni kun je de wandeling gratis doen met een gids.  

De wandeling vertrekt telkens om 11.00 en 15.00 uur op het Zeeheldenplein (aan het infopunt), de plaatsen zijn beperkt. Indien je zeker wilt zijn van een plaats, reserveer je best best op voorhand:

zaterdag 23/06 - 11.00 uur klik hier
zaterdag 23/06 - 15.00 uur klik hier

zondag 24/06 - 11.00 uur klik hier
zondag 24/06 - 15.00 uur klik hier

Vissen op zee

zaterdag 23/06 - 07.00-17.00 uur - (aanmelden 06.00 uur)

zondag 24/06 - 07.00-17.00 uur - (aanmelden 06.00 uur)

Kies het ruime sop met een échte vissersboot voor een avontuurlijke dagtocht en keer huiswaarts met de vangst van je leven!  Aan boord helpt de bemanning je met de vistechnieken, het klaarmaken van de lijnen en het gutten van de vis. Ervaring is niet noodzakelijk.

 

Alle praktische informatie vind je op www.franlis.be.

 

Prijs:

Geniet van 10 EUR korting/pp op het dagtarief bij telefonische boekingen met referentie “a l’Ostendaise”

Meer info of hulp bij je boeking? 059 70 62 94  - info@franlis.be, de plaatsen zijn beperkt.  

Franlis 2  093

Sfeerbeelden 2017

Zo geraak je er snel

Het Zeeheldenplein is bereikbaar op verschillende manieren:

  • Trein

    5 minuten wandelen langs de Visserskaai.

  • Auto

    Parkeer in één van de nabijgelegen parkings: Visserskaai, Kursaal 2, Montogommerykaai of Kursaal. Meer info over parkeren in Oostende vind je op www.visitoostende.be.

  • Tram

    Afstappen bij halte "Station" en langs de Visserskaai ben je op 5 minuten op het Zeeheldenplein.

toon in google maps

Stel je vraag

Oeps! Er ging iets fout, probeer later opnieuw.
Bedankt! We hebben alles goed ontvangen.